Vize Alımı

İtalya Vizesi

İtalya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır (Vatikan için de geçerlidir).

 İtalya’ya seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0212 243 74 64 ten bilgi alabilirsiniz.

 İşveren olarak İtalya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinası gerekir)
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli orjinal faaliyet belgesinin aslı (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Son tarihli Vergi levhasının aslı (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri, Uluslararası seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan yaptırılmaktadır)

Bordrolu Çalışan olarak İtalya vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi orjinali (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası – Ingilizce hazirlanmalidir. (İşe giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski eski işe giriş bildirgesi ile beraber)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinali gerekmektir)
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Otel Rezervasyonu (Acentemizle bağlantı kurabilirsiniz.i)
• Ucak Rezervasyonu

Ev Hanımı olarak İtalya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi , Uluslararası sağlık sigortası
• Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaport)
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak İtalya vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak İtalya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Kapalı Gruplar İçin (Turu Düzenleyen Firmadan)

• Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
• Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
• Vergi Levhası fotokopisi
• Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
• İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Biometrik fotoğraf, Kimlik fotokopisi
• En az 6 ay geçerli pasaport (Son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
• Tüm eski pasaportlarınızı da beraber sunmanız gerekecektir.
• İtalya Vizesi işlemleri ortalama 5 iş günü içinde yanıtlanmaktadır
• Acentemiz vize işlemleri konusunda sizin adınıza vize başvuru yapmak konusunda yetkili olup, Konsolosluğa gelmeniz gerekmeden tüm işlemleri sizin adınıza yapabiliriz. Sadece ilk başvurularda size bildirilen gün ve saatte mülakata gelmeniz gerekecektir.
İtalya Vizesi bizim işimiz İtalya Schengen vizenizi biz alalım Hemen arayın 0212 293 93 35

Comments
4 Responses to “İtalya Vizesi”
  1. kemal diyor ki:

    ssk lı olarakçalışıyorum istenen tüm evraklarım fazlasıyla hazır size ulaştırdığımda italya vizesini kaç günde alabilirim? Birde İtalya vizesi be kadar?

    • admin diyor ki:

      Size mail ile bilgi verildi.
      0212 293 93 35 numaralı telefonumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

  2. kerem kara diyor ki:

    İtalya nasıl fotoğraf istiyor diye arastırdım sunu buldum
    italya vizesi alırken verilecek fotoğrafın özellikleri şunlardır.
    •Aslına uygun
    •Yeni (son 6 ay içerisinde) çekilmiş
    •Çerçevesiz basılmış
    •35-40 mm ( lütfen bu ölçütlere uydurmak icin fotoğraflarınızı kesmeyiniz )
    •Düşük parlaklıkkta (mat), düz beyaz fotoğraf kağıdına basılmış; (arka planda herhangi bir soğuk damga, mühür ya da yazı bulunmamalıdır)
    •Hasarsız (örneğin atacın oluşturduğu kırışıklık)
    •Yüzünüzün, fotoğrafın %70-80’nini kaplamasını sağlayacak biçimde acık renk (beyaz, açık mavi veya açık gri) arka plana çekilmiş -Yüksek çözünürlükte (en az 400 dpi çözünürlük)
    •Doğru odaklanmış ve berrak
    •Yüzle arka plan arasında belirgin ayrımlı
    •Renkli fotokopi olmayacak
    •Ağızın kapalı, gözün açıkk, saçın gözleri kapamaması gerekiyor
    •Çenenizin tabanıyla başınızın saçsız kısmına kadar olan kısmın 29 mm ile 34 mm arasında olmasını sağlayacak biçimde başınız ve omuzlarınıza yakın plan cekilmiş olmalıdır.
    •Başvuru sahibi kameraya dogru bakmalıdır .
    •Başvuru sahibi gözlük takıyor ise gözlerin gözlük camından net bir biçimde, ışık yansıması olmadan gözükmesi gerekmektedir. Gözlük camlarının renkli olmaması gerekiyor. Mümkünse ince bir gözlük çercevesi kullanınız.

  3. Taha diyor ki:

    Iyi gunler ben su an rusya da calisiyorum.haziran ayinda tr ye gelecegim ve sadece 1 aylik iznim olacak.bu sure zarfinda kendim ve esime vize cikarabilir miyim?bu islemler kac gun surer?tesekkurler

Leave A Comment