Vize Alımı

İsviçre Vizesi

İsviçre: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsviçre’ye seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları opsiyoneldir. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0212 243 74 64 ten bilgi alabilirsiniz.

İsviçre Schengen vize sistemine dâhildir.

Pasaportlarınızın ilk alınış tarihinin 10 yıldan fazla olmaması gerekmektedir.

İşveren olarak İsviçre vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan olarak İsviçre vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonu ticarilerden ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı olarak İsviçre vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak İsviçre vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak İsviçre vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Resim Biometrik

• En az 6 ay geçerli pasaport

• Konsolosluk randevu ile çalıştığından seyahat tarihinizden en az 15-20 gün önce vize başvurunuzun yapılmasını tavsiye ederiz.

• İlk defa İsviçre vizesi alacak kişilerin personelimizle birlikte konsolosluğa gitmesi gerekmektedirler.

Comments
4 Responses to “İsviçre Vizesi”
  1. sezer korkmaz diyor ki:

    Ben sezer korkmaz ,
    İsviçre vizesi alabilmek için başka ülkeden Schengen vizesi aldım ama Schegen olmasına rağmen ,
    ilk gideceğim ülkeden vize almam gerekiyormuş halbuki Schengen vizesi ile bütün schengen ülkelerine gidil miyor mu?
    Birde Bu isviçre konsolosluğu Leventin tam olarak neresinde ve nasıl randevu alabilirim.Acil vize almam gerekli

    • admin diyor ki:

      İsviçre Konsolosluğunun Adresi
      Büyükdere cad. 173, 1. Levent Plaza, A Blok, Kat 3, 34394 Levent/ İstanbul

      İlk giriş yapacağınız ülke’den vize almanız gerekmektedir.Başka bir ülkeye seyahat edecekseniz, Asıl destinasyonnunuza göre vize almanız gerekecektir.
      Randevu işlemi için Randevu isviçre konsolsoluğu Randevu telefonunu arayabilirsiniz.

  2. zübeyde diyor ki:

    merhaba biz isvicrede oturuyoruz. C oturumluyuz. Türkiyeden ( manisa ) annemin ve erkek kardesimin (hanimi ve iki kücük oglu ile ) buraya gelmeleri icin ne yapmamiz gerekiyor? annem ve gelinimiz ev hanimi, kardesim ticaretle ugrasiyor. buraya hic gelmediler. annem hacca gitmisti yani pasaportu var ama kardesimin ve ailesinin yok. pasaport ve vize icin istanbulami gidecekler? schengen vizesimi alacaklar? hepsinin gitmesi sartmi, sadece kardesim gitse yeterli olurmu? kisi basi ( büyük ve kücükler icin ) iki haftalik vize ve pasaport kaca mal olur? kac günde alabilirler? cabuk alabilmeleri icin tavsiyeniz varmi? biz neler yapmaliyiz? ( davetiye yada yabancilar polisine gitmek gibi ) simdiden tesekkürler.

  3. GÜLSEHER ÇELİK diyor ki:

    Ben isviçre doğumluyum 1975 yılında kesin dönüşle ailemle bırlıkte Turkıye ye döndük sonra 2-3 defa İsviçre ziyaretlerım oldu. 16 gundur teyzemın oğlu Zürihde Üniversity Hospıtal da yoğun bakımda bakıcak kımsesı yok yalnız yasıyordu İsvıcrede, vizeyi en acil nasıl alabılırım.

Leave A Comment