Vize Alımı

İspanya Vizesi

İspanya: Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri altı ay içinde doksan günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.

 İspanya’ya seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0212 243 74 64 ten bilgi alabilirsiniz.

 İşveren olarak İspanya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri

Bordrolu Çalışan olarak İspanya vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi

Ev Hanımı olarak İspanya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak İspanya vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak İspanya vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca..

• 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf
• En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı ve son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
• Otel ve Uçak Rezervasyonlarınız , Nufus Cüzdanı fotokopiniz
• pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
• Ortalama işlem süresi 4-7 iş günü olup detaylı bilgi için 0212 293 93 35 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.

 

Comments
5 Responses to “İspanya Vizesi”
  1. devrim aslantürk diyor ki:

    İspanya konsolosluğunun yetkili acentesi olduğunuzu duydum
    İspanya vizesini 3 gün – 5 gün arasında alabileceğinizi biliyorum.
    işlem bedeliniz ne kadar

    • devrim aslantürk diyor ki:

      Birde bu ispanya konsolosluğu için gerekli seyahat sağlık sigortaasını nereden yaptırabilirim

    • admin diyor ki:

      İspanya konsololuğunda sizin yerinize vize takibi yapabiliriz.
      Vize işlem ücretleri için bizi 0212 293 93 35 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz.

  2. taner tan diyor ki:

    merhaba ben ispanyaya gitmek istiyorum arkadasımın yanına. 3 ay boyunca orda olmak istiyorum. ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum vize konusunda. ayrıca öğrenciyim. ne kadar ücret ödemem gerekir vize veya diğer işlemler için?

Leave A Comment