Vize Alımı

Fransa Vizesi

Fransa: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

 Fransa’ya seyahat edecek yolcularımız için Seyahat Sağlık Sigortası Zorunludur. 0212 243 74 64 numaralı telefondan seyahat sigortaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 Fransa Vizesi Bizim İşimiz, Fransa Konsolosluğu yanındaki şirketimiz 10 yılı aşkın süredir Fransa vizesi konusunda işlem yapmaktadır.

Fransa Schengen vize sistemine üye bir Avrupa Birliği ülkesidir

 İşveren olarak Fransa Schengen vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imzayetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri, Uluslararası sağlık sigortası

Bordrolu Çalışan olarak Fransa Schengen vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafindan)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi

Ev Hanımı olarak Fransa vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi, Uluslararası sağlık sigortası
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak Fransa vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak Fransa vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Kapalı Gruplar İçin (Turu Düzenleyen Firmadan)

• Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
• Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
• Vergi Levhası fotokopisi
• Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
• İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Resim(arka fonu beyaz)
• En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıl içinde alınmış olmalı (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
• Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Ayrıca formlarda Ev ve iş telefonları, eşlerinin isim ve doğum tarih/yeri yazılmalıdır.
• Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
• PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
• Münferit Vize, başvuru gününden en az 2 gün sonra geri döner.
• Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acenteleri müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
• Fransa vizesi bizim işimiz vize alımından önce bizden fiyat almanızı öneririz.

Tüm başvurular yetkili acentemiz aracılığı ile konsolosluğa iletilir.

 

Comments
6 Responses to “Fransa Vizesi”
  1. göktuğ kayaş diyor ki:

    iyi günler.ben şuan inşaat mühendisliği okuyan üniversite öğrencisiyim.bu yaz stajımı fransada yapmak istiyorum.fransada ki şirket ayarlanmış durumda.yalnız vize sorunu var.benim şimdi öğrenci vizesi mi almam gerekiyor.yoksa turistik vize alsamda yeterli mi?
    bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.ve danışmanlık ücretinizide öğrenebilirsem cok iyi olur..

    • admin diyor ki:

      Staj için gidiyorsanız kalış sürenize göre başvuru yapmanız gerekli,
      Eğer kalışınız 90 günden fazla ise direk konsolosluktan Long Sejour formlarla uzun süreli staj için başvuru yapacaksınız.
      90 günü geçmeyen stajlarda ise başvurunuzu başvuru merkezinden yapabilirsiniz.
      Her halükarda Turistik vize değil staj için başvuru yapılacak.
      Danışmanlık ücretimizle iligli 0212 293 93 35 numaralı telefonundan bilgi alabilirsiniz.

  2. sezai diyor ki:

    bir günde hallolabiliyor aman dikkat. cok kolay hemen arayın

  3. sezai diyor ki:

    Fransa vize başvuru merkezi akredite acentesi bunlar

  4. seda diyor ki:

    merhabalar, ben interrail turuma Paris’ten başlamak istiyorum bu yüzden vizemi Fransa’dan almam gerekecek. Öğrenciyim ve babam bir iş yerinde maaşlı çalışıyor. Öğrenci için olan seçenekte üçüncü şıkkı anlayamadım açıkçası. Yukarıda şeklinde bahsedilen belgeler neler tam olarak?

  5. fatma diyor ki:

    bn üniversitede okuyorum fransada tanıdıklarım var onların yanına tatil amaçlı gitmek istiyorum vize için hangi belgeleri hazırlamam gerekir

Leave A Comment