Vize Alımı

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

 Çek Cumhuriyeti’ne seyahat edecek yolcularımız için Seyahat Sağlık Sigortası Zorunludur.. 0212 243 74 64 numaralı telefondan seyahat sigortaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 İşveren olarak Çek Cumhuriyet vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri,

Bordrolu Çalışan olarak Çek Cumhuriyet vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi • Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi,

Ev Hanımı olarak Çek Cumhuriyet vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir.
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak Çek Cumhuriyet vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak Çek Cumhuriyet vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir.
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Resim
• En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
• Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
• Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
• PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
• Münferit Vizeler, başvuru gününden en az 5 ila 10 gün sonra geri döner.

Unutmayın ki şirketimiz Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na sizin adınıza başvuru yapmaya tam yetkilidir.

 

Comments
One Response to “Çek Cumhuriyeti Vizesi”
  1. Çelik Kıraç diyor ki:

    Ben Çelik Kıraç,
    Schengen vizesi ile ilgili Çek cumhuriyetinde bir kural varmış.
    Çek cumuriyeti konsololsuğu seyahat sigortasının süresini vize talep süresi kadar olmasını istiyor.
    Ben 1 yıllık vize istiyordum.
    Birde bir gün önce başlamasını istiyorlar.
    Yani diyelimki 05 şubatta gidip 15 şubatta dönücen
    seyahat sigortası 04 şubatta başlayıp 16 şubatta bitmeli .
    Aman dikkat diyorum..

Leave A Comment