Vize Alımı

Brezilya Vizesi

Brezilya: Diplomatik, Hizmet, Hususi  ve  Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Brezilya’ya seyahat edecek yolcularımız için Seyahat Sağlık Sigortası opsiyoneldir. 0212 243 74 64 numaralı telefondan seyahat sigortaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

BREZİLYA VİZESİ ALACAK TÜRK PASAPORTU TAŞIYANLAR İÇİN VİZE BİLGİLERİ

20 Ağustos 2001 tarihinde Ankara’da imzalanan Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Umuma Mahsus Pasaport Hamillerinin Vize Yükümlülüklerinin Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma 14 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Her türlü geçerli pasaport taşıyan (Diplomatik, Servis, Hususî veya Umuma Mahsus Pasaport) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Brezilya Federatif Cumhuriyetine, turizm veya iş amacıyla, vize almaksızın girebilecekler ve 90 (doksan) günü aşmayan bir süre kalabileceklerdir.

Aşağıda belirtilen nedenlerle Brezilya’ya seyahat edecek olanlar Konsolosluk Servisine VİZE başvurusunda bulunarak gerekli bilgileri  almalıdırlar:

Öğrenim, Staj, Değişim Programlarıyla Giden Öğrenciler, Çalışma, Aile Birleşimi, Teknik Danışmanlık 

 –  Pasaportlar, Brezilya’ya planlanan varış tarihinden itibaren en az 6 (altı) ay geçerli olmalıdır.

–  Vizenin alındığı tarihten itibaren 90 (doksan) gün içinde ilk giriş yapılmalıdır;

–  Vize, giriş tarihinden itibaren maksimum 90 (doksan) gün geçerlidir;

–  Vize başvurusunda bulunurken, lütfen tek veya çok girişli olarak belirtiniz;

–  Vize başvuruları, başvurunun, Büyükelçilik Konsolosluk Servisine yapılmasından itibaren 3 (üç) iş günü içinde değerlendirilir.

 ÇOK ÖNEMLİ – Reşit olmayanlar hem anne hem de baba ile birlikte seyahat etmiyorlarsa özel uygulama sözkonusudur.

                      Reşit olmayanlar ebeveynin pasaportuna kayıtlı olarak seyahat ediyor olsalar bile ayrı vize alırlar.

Türk Pasaportu Taşımayanlar için

Turist Vizesi için:

 a)   1 (bir) adet fotoğraf, önden, fon açık renkli olarak çekilmiş (vize başvuru formuna yapıştırılmış);

b)   1 (bir) adet vize başvuru formu (ingilizce veya portekizce olarak doldurulmuş);

c)   seyahat şirketinin damgasını taşıyan gidiş-dönüş biletinin fotokopisi;

d)   ilgilinin adına açılmış olan ve Brezilya’da kalışını maddi olarak sağlayabileceğini gösteren, en az 1 (bir) yıl önce açılmış hesaba ait banka hesap cüzdanı;

e)   Brezilya’da katılınması sözkonusu olan organizasyonla ilgili belge;

f)    Vize ücreti başvuruda bulunanın uyruğuna göre değişebilir.

 LÜTFEN DİKKAT  Brezilya’ya turist vizesi ile giriş yapanlar hiçbir ödeme kabul edemezler.

  

–  Pasaportlar, Brezilya’ya planlanan varış tarihinden itibaren en az 6 (altı) ay geçerli olmalıdır.

–  Vizenin alındığı tarihten itibaren 90 (doksan) gün içinde ilk giriş yapılmalıdır;

–  Vize, giriş tarihinden itibaren maksimum 90 (doksan) gün geçerlidir;

–  Vize başvurusunda bulunurken, lütfen tek veya çok girişli olarak belirtiniz;

–  Vize başvuruları, başvurunun, Büyükelçilik Konsolosluk Servisine yapılmasından itibaren 3 (üç) iş günü içinde değerlendirilir.

 ÇOK ÖNEMLİ – Reşit olmayanlar hem anne hem de baba ile birlikte seyahat etmiyorlarsa özel uygulama sözkonusudur.

                      Reşit olmayanlar ebeveynin pasaportuna kayıtlı olarak seyahat ediyor olsalar bile ayrı vize alırlar.

                                     Turist Vizesi için:

 a)   1 (bir) adet fotoğraf, önden, fon açık renkli olarak çekilmiş (vize başvuru formuna yapıştırılmış);

b)   1 (bir) adet vize başvuru formu (ingilizce veya portekizce olarak doldurulmuş);

c)   seyahat şirketinin damgasını taşıyan gidiş-dönüş biletinin fotokopisi;

d)   ilgilinin adına açılmış olan ve Brezilya’da kalışını maddi olarak sağlayabileceğini gösteren, en az 1 (bir) yıl önce açılmış hesaba ait banka hesap cüzdanı;

e)   Brezilya’da katılınması sözkonusu olan organizasyonla ilgili belge;

f)    Vize ücreti başvuruda bulunanın uyruğuna göre değişebilir.

 LÜTFEN DİKKAT  Brezilya’ya turist vizesi ile giriş yapanlar hiçbir ödeme kabul edemezler.

Comments
3 Responses to “Brezilya Vizesi”
  1. Nasibe ozturk diyor ki:

    Geçenlerde bir arkadaşımla birlikte Brezilya seyahatimiz oldu
    Biz turklerden Brezilya vize istemiyormuş fakat gelin görün ki arkadasım hindistanın idi
    Real turizm e başvurduk gayet hızlı bir bicimde yanıtlandi
    Daha once nereyi aradiysak kendi ülkesinden alması gerekir vs dediler
    Hindistanın adama Türkiye’den Brezilya için vize aldılar hatta birde schengen transit vizesi lazım oldu zira İspanya aktarmalı gidiyorduk 5 gün gibi kısa bir sürede transit İspanya schengen vizesi de alındı hemde tüm bunlar okadar ucuza maloldu ki anlatamam bende birsey tutar sanmıştım.

    Şişede tavsiye ederim yoksa bir vize için Ankara’ya falan giderim geldim demeyin sakın

    • admin diyor ki:

      Türkiye’de Yaşayan yabancılar için Brezilya Vizesi işlemleri Ankara’dan Brezilya Büyükelçiliğinden yapılmaktadır.
      Vize bilgi uzmanlarımız size bu konuda yardımcı olabilirler.
      0212 293 93 35 ten veya 0532 212 34 63 numaralı telefonumuzdan konu hakkında ve tüm vize işlemleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

  2. reyhan ermiş diyor ki:

    Bende Rio karnavalına gidicem Martta inşaallah
    Azeri vatandaşıyım vize istiyormuş bana :(
    Bide rio karnavalı ne kadar diye cok arastırdım
    ben buldum size de yazayım belki işinize yarar

    2011 rio karnavalı 5, 6, 7, 8 Mart
    2012 rio karnavalı→ 18, 19, 20, 21 Şubat
    2013 rio karnavalı → 9, 10, 11, 12 Şubat
    2014 rio karnavalı→ 1, 2, 3, 4 Mart

Leave A Comment