Vize Alımı

Belçika Vizesi

Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

En az iki adet boş vize sayfasına ihtiyaç vardır. Ayrıca Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yılı geçmemelidir.

Belçika’ya seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0212 243 74 64 ten bilgi alabilirsiniz.

Pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Belçika Schengen vize sistemine dahil bir ülkedir.

! Konsolosluğa hitaben yazılan tüm dilekçeler ingilizce olmalıdır.

İşveren olarak Belçika vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe; İngilizce olarak gidiş nedeni açıklanmalıdır. (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• İmza sirküleri
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan olarak Belçika vize başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İngilizce yazılmalıdır.) (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafindan)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı olarak Belçika vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe (İngilizce)
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci olarak Belçika vize başvurusu

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli olarak Belçika vize başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe (İngilizce)
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi

Kapalı Gruplar İçin (Turu Düzenleyen Firmadan)

• Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
• Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
• Vergi Levhası fotokopisi
• Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
• İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Ayrıca..

• 2 Resim arka fonu  beyaz

• En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
• TİCARİ VİZELER İÇİN BELÇİKA’DAN DAVETİYE VE MASRAFLARIN KARŞILANDIĞINA DAİR GARANTİ YAZISI İSTENMEKTEDİR.
• TURİSTİK GRUPLAR İÇİN KONSOLOSLUK OTEL KONFİRMESİ İSTEMEKTEDİR.

Konsolosluk Randevu sistemi ile çalışmaktadır. Randevu tarihleri dönem dönem çok ileri tarihlere verildiğinden seyahat planınızı yapmadan 60 gün önce vize başvurusu yapmanızı tavsiye ederiz.

Comments
2 Responses to “Belçika Vizesi”
  1. Lale sobaci diyor ki:

    Schengen vizesi alicam schengen vizesi ücretini kredi partiyle ödemek istiyorum kaç taksit yaparsınız
    Kredi kartı ile ödemede vade frki yok değil mı

  2. Kenan tekli diyor ki:

    Selam;
    Bu yaz Belçika’ya, orada yaşayan dayılarımı ve kuzenlerimi görmek için gitmeyi düşünüyorum. Marmara eğitim Fakültesi öğrencisiyim. Sormak istediğim bir dizi soru var.
    Karşı taraftan vize için istek işlemi nasıl oluyor ?Belçikadan nasıl bir davetiye gerekli
    Vize masrafları ne kadar tutuyor ? Vize ücreti ne kadar
    Üniversite öğrencisi olduğum için vize çıkması kolaylaşır mı ? kaç günder vize alırım ?
    30.000 Euro’luk sağlık sigortasını 30000 Euro verip yaptırmak zorunlu mu ?
    Seyahat Sigortamı Taksim de yetkili bir acenteden yaptıracağım iks olur dedi, illa belçika şirketi olması zorunluluğu var mı?

    Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkürler.

Leave A Comment